Helsingborgsfestivalen

Vi har varit på festivalen både, torsdag, fredag och lördag.
I torsdags åkte vi dit med barnen för att titta på RixFM festivalen var det tänkt. Vi körde till Bjuv och ställde bilen där och tog tåget in. Kevin och Elise åkte tåg för första gången! Det blir inte så mycket tågåkande när man bor som vi gör... :(

Det regnade nästan hela tiden så vi stannade inte så många timmar, typiskt nog blev det fint väder när vi satt på tåget hem men då var det lite för sent att åka in igen, Kevin tyckte nämligen att vi skulle göra det. Han ville hoppa igen...
Han fick hoppa på en sådan här (eller nästan en sådan, det var en studskudde istället för studsmatta)

Att det kostade 60 kronor för att hoppa 10 minuter gjorde att det bara bidde en "hoppning"

På fredagen hade vi barnvakt och jag & Lasse passade på att lulla runt på festivalen. Härligt!
Vi fick syn på något alldeles ljuvligt i ett av marknadsstånden men de fanns inte i rätt storlek så vi var tvungna att åka in igen på lördagen för att inhandla dessa små ljuvliga saker...


Foppatofflor i storlek 20  :loving:


Uppdatering

Oj, en vecka går fort när man har roligt!
Lasse har äntligen semester och vi har fullt upp med att hitta på roliga saker. Vi har varit i Helsingör och hälsat på Stig och Leni, vi har varit på festivalen tre dagar i rad och vi har även hunnit med ett 18-års kalas.

Idag ska vi bara ta det lugnt och inte göra mer än vi absolut måste!

Bekväm?

Sonen har blivit väldigt bekväm av sig och verkar tro att jag och hans pappa är anställda i detta hemmet för att passa upp på honom...
Detta scenario utspelar sig ett par gånger varje dag: (Olika saker varje gång, jag valde mackan som exempel)

K: -Mamma, jag är hungrig!
J: -Ok, skulle du vilja ha en macka?
K: -Ja
J: -Vad vill du ha på den?
K: -Vet inte, hjälp mig tänka
J: -Tänkandet får du faktiskt sköta själv
 Denna kommentar brukar utlösa ramaskri och en massa "jag kan inte". Tillslut lyckas vi med enade krafter komma på vad som ska ligga på mackan. Mackan fixas klar, jag kallar på Kevin att han kan hämta den. (Jag brukar fixa mackan till honom när jag ändå gör min egen, det kanske är där felet ligger...?)
K: -Kom hit med den!
J: -Nä så minsann, du får faktiskt komma hit och hämta den själv.
K: -Om du kommer med den så får du puss och kram....

Den 4-årige sonen har redan lärt sig att mammor tycker om att kramas och använder det mot henne för att få som han vill... Vad månne det bliva av detta barn? :heart:

Intensiv förmiddag

Dagen började lugnt med att Elise började småsnacka vid 8-tiden, hon snurrade runt och grejade en del i sängen innan hon klättrade upp på mig och gurglade fram ett hej! Ljuvligt sätt att bli väckt på... :heart:
Vi gick ner, fixade välling och hade det allmänt mysigt när storebror kom ner och satte sig och mös tillsammans med oss i soffan. Jag gick efter en stund till datorn och kollade min mail men det skulle jag ju aldrig ha gjort... även om jag ser soffan med båda barnen i från datorn så hjälper ju inte det när soffan helt plötsligt bara innehåller ett barn!
Det andra kasade ner och slog sig i bordet och fick ett läskigt jack bredvid ögat! Det gick aldrig riktigt hål på det men blodet sipprade sig lite försiktigt ut...
Telefonsamtal till vårdcentralen som sa: Kom med en gång!  In med båda barnen i bilen, full fart iväg, Elise fick tejp på såret... snacka om att pulsen var hög och fuktigheten i pannan var något större än vanligt.
Den lilla oturstjejen verkade inte så bekymrad över vad som hänt utan lullade runt inne på vc och var tvungen att utförska alla skrymslen och vrår hon kunde hitta.
Efter att besöket på vc var avklarat körde vi till macken för att handla frukostbullar. Varken jag eller Kevin hade hunnit få någonting i oss än... bullar och mjölk inhandlades när Elise blev förälskad... i denna...
Så söt så... så den fick följa med hem och ska bo i vår rabatt sen är det tänkt.

Bullarna äts snabbt upp och Elise plockar fram sina nya kritor och börjar bita på dem och slå dem mot golvet.
För att skydda golvet placerar jag barn och kritor i köket för att se vad det kan bli för resultat.

Först avsmakas kritorna för att kolla kvaliteten


Efer kvalitetskontrollen provas de på pappret


resultat:                  
Elise allra första teckning



Klätterapa

Nog för att vi vet att vi har en liten klätterapa till dotter, men detta tar nog ändå priset...

Jag stod i köket och gjorde tzatziki till kvällens grillkalas och Elise befann sig i badrummet borstandes de små tänderna. Alla som vet hur det ser ut hemma hos oss vet att man har full koll på vad som händer i badrummet om man står  i köket. Jag vänder mig om en kort stund och fixar med något annat, Lasse kommer in och går mot  badrummet när han plötsligt stannar till och bara gapar. Kom här och kolla säger han sen. Jag vänder mig om och får se detta....


:siishah:Hur 17 lyckades hon ta sig upp dit?? :siishah:

Arg och ilsk men nöjd!

Har idag blivit behandlad på ett oprofessionellt sätt av en instans som man ska kunna lita på.
Jag blev ledsen, svor, pratade med Lasse, gnällde för den som ville höra.... insåg att det hjälper ju för 17 inte ett dugg.

Tog därför kontakt med någon som var högre upp i hierarkin, berättade vad jag varit med om, berättade vad som sagts både av mig och den person som sårade mig.

Jag blev lyssnad på!
Någon som faktiskt kan göra något åt saken lyssnade på mig, höll med om att det som hänt inte gått riktigt rätt till samt lovade att hålla öron och ögon öppna gentemot den som var otrevlig mot mig.
Jag bad om sekretess och att inget skulle nämnas för personen i fråga eftersom jag tror att det kan skada våra eventuella framtida möten. Detta utlovades men det sades att dennes närmste chef skulle bli varskodd så att ögon och öron kan öppnas för att förhindra att det händer igen.

Kontentan: Det hjälper inte att gnälla & skälla för vänner och bekanta. Gör något åt saken istället och jag lovar att du känner dig mer nöjd och tillfreds. Även om det kanske inte händer något så har du iallafall försökt göra något åt det som du anser vara fel!!!

Kul att fylla år!

Det har att fylla år var visst inte så dumt.

Titta vad jag fick av min storebror. Han hade visst den nar han var liten och nu fick jag den... superkul!


Sen fick jag en massa papper.... 


Det gick visst att ta sönder oh darinne fanns det roliga leksaker. Pappa och storebror hjalper till...


Pappa bakade nagot konstigt igår och mamma satte dit en massa röda saker innan idag


Det var ju riktigt gott!!!


Det har måste jag ju göra om fler gånger.
Fyller man år igen tro? :)

1 ÅR!

För ett år sen satt vi uppe på förlossningen i Helsingborg och beundrade vår nastan två timmar gamla dotter. Ett år som har gått otroligt fort och en bebistid som varit rolig, skrattig, harlig, underbar, gråtig, jobbig, trött och alldeles fantastisk ar över... och nu börjar lillskruttan snart förskolan, jag börjar jobba igen och allt återgår till det vanliga.
7 veckor kvar av att njuta och suga ut den allra sista lilla sötman ur "bebistiden"


GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN LILLA ELISE!

Alldeles ny

Nastan ett år och full av bus och upptåg

Sommar

Nu har bloggandet fått stå tillbaka lite igen. Dagarna har varit fyllda av sol, varme, bad, glada ungar och goda vanner. Denna sommaren har börjat på allra basta satt och nu raknar vi ner till Lasses semester sa han också  kan få lite valbehövlig vila!

Idag måste jag få klappa mig sjalv på axeln lite... 5 månader ar nu avklarade och jag ar sååååå stolt över mig sjalv!

RSS 2.0